Videoblogg: Dark Bloody Alan

Eftersom det var så länge sedan jag videobloggade så tänkte jag göra ett litet ryck. Det är endast filmat med min iPhone så det får ni stå ut med. Ett av mina många nyårslöften är att vara mindre pretentiös så det tänkte jag infria med råg idag. Tjing!

, , , , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

4 Responses to “Videoblogg: Dark Bloody Alan”

 1. Sebastian Åkerberg 04 januari 2012 at 20:34 #

  Jag har provat LoveFilms hyrspeltjänst, och tycker att den var helt okej. Det kostar runt 100 kronor i månaden, och så får man ha ett spel eller en film hemma så länge man vill. Spelar man klart det på tre dagar är det bara att skicka tillbaka, och så får man nästa spel på listan (eller rättare sagt, ett av spelen i önskehögen man upprättar). Vill man hellre ta lite tid på sig så går det bra att ha spelet i flera månader, även om det i så fall kanske är mer värt att faktiskt köpa det.

  Det har fungerat riktigt bra för mig. Det tar oftast bara två, tre dagar från det att man skickar tillbaka det spel man har hemma, tills att man får nästa spel. Dessutom får man ett mail om när de tagit emot spelet och vilket spel de skickar ut, vilket jag uppskattar.

  Det negativa är väl utbudet. Det var ett tag sedan jag kikade in på hemsidan, eftersom jag bara upprättade min önskelista och sedan låtit det rulla på automatiskt, men när jag var inne senast (september, oktober?) så var det bara ett visst antal utgivare som fanns representerade. Jag har till exempel bara fått hem EA-spel. Nu är jag inne på Alice: Madness Returns, som var sista spelet på min lista, så när jag är klar får jag väl kika in och se om det kommit in några nya roliga spel. Chansen är nog ganska stor. Jag hakade på rätt snabbt efter att de startade tjänsten, så det skulle inte förvåna mig om de lyckats locka till sig flera utgivare.

  En annan sak, dock: att hyra spel är ungefär som att köpa dem begagnade, i det att man inte får några onlinepass eller dylikt. Jag kan tycka att det är lite drygt, eftersom man ändå betalar för en laglig tjänst som samarbetar med utgivarna (på något vis, antar jag). Hur mycket det påverkar beror ju på spelet: i Shadows of the Damned hände ingenting, i Bulletstorm kunde jag inte nå Anarchy-läget, och i Alice fick jag ingen kod för att ladda ned original-Alice. Inget har ju varit direkt spelförstörande, men jag kan tänka mig att det är jobbigare i exempelvis BF3 och NHLwhatever, som ju har mer betydande onlinekomponenter.

  Men ändå: jag har haft kul med tjänsten. Är/blir utbudet bara bättre så kan jag rekommendera det så gott som helhjärtat.
  Sebastian Åkerberg skrev senast [type] ..Årets bästa spel

 2. EmmyZ 05 januari 2012 at 22:20 #

  Åh, tack för din långa kommentar! Det där med online pass hade jag faktiskt inte tänkt på. Det får man ju väga in när man ska låna spel sådär. Är man dock snabb på att spela igenom och inte bryr sig så mycket om extra content och liknande så känns det nog rätt värt ändå :-)

 3. Annasofiaelin 07 januari 2012 at 17:22 #

  Tyvärr så finns det inte mer spel där nu, hittade bara ett par som intresserade oss sen sa vi upp tjänsten. Tyvärr. Det funkar nog bättre för folk som inte är så intresserade att de redan har köpt alla spel och då kan testa spel som de kanske inte hade kört annars.
  Annars är det ju en smidig tjänst precis som ni säger.

 4. EmmyZ 07 januari 2012 at 22:38 #

  Annasofiaelin: Jag kan tänka mig att du har rätt. Kanske är det så att de inte fått till fler kontrakt ännu. Man kan ju hoppas att det utvecklas. Men det känns som en smidig tjänst för exempelvis föräldrar som inte känner att de har råd att lägga ut flera hundra på spel till sina ungar också :-)

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg