GOTY 2011: Årets bästa spel

Kanske är det inte speciellt förvånande att Skyrim ligger högst upp på min lista det här året. Jag har listat spelet högst i Årets grafik, Årets spelvärld, Årets story och Årets musik. Och nu då också Årets spel.

Trots att jag bara kommit en bit in i spelet så förstår och känner jag att det här är storslaget. Att det är mastigt. Att det är livfullt. Spännande. Vackert. Dynamiskt. Svårt. Utmanande. Irriterande. Läskigt. Överraskande. Fantastiskt och… ja jag kan fortsätta att rada både positiva och negativa adjektiv länge än. Men det jag vill komma fram till är att Skyrim är ett sådan äventyr som du som spelare bara vill hänge dig åt. Vare sig du är den där personen som gillar en tydlig storyline eller en människa som bara vill plocka blommor och göra sidoquest så funkar Skyrim. Vare sig du gillar att gå rakt på fienderna eller smyga dig runt dem så fungerar Skyrim. Vare sig du gillar feta vapen eller magiska krafter så fungerar Skyrim.

Ibland gör spelet mig rasande. När jag dör och dör och dör blir jag så förbannad att jag stänger av. Och så startar jag det inte igen på ett par dagar. När jag sedan har lugnat ner mig går jag in, analyserar läget och kommer vidare. Och vilket humör jag än är på så fungerar det. Jag kan gå in och fokusera på storyn eller jag kan springa runt och bara njuta av omgivningarna.

Skyrim kommer att leva länge för mig eftersom jag spelar det i små portioner. Och jag gillar att ha sådana spel vid sidan av de jag spelar mer fokuserat. Som en extra värld jag kan besöka då och då när jag får lust. Och det är en värld jag hoppas att alla får chansen att besöka någon gång. För den är smått magisk.

Hela listan:

1. Skyrim

2. Alice Madness Returns

3. Dragon Age 2

4. L.A. Noire

5. Battlefield 3

, , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

9 Responses to “GOTY 2011: Årets bästa spel”

 1. Jerry Olsson (Sätrapôjk) 23 december 2011 at 8:14 #

  Jag är inte förvånad, hade det på känn att du skulle välja Skyrim. =)
  Du har skrivit jättefina inlägg och jag är hedrad att få delta i årets spelbloggare tillsammans med fantastiska personer som dig.
  Jättebra Emmy!
  Och tack.
  Jerry Olsson (Sätrapôjk) skrev senast [type] ..GOTY’11: Årets bästa spel!

 2. Quid 23 december 2011 at 10:37 #

  Jag hade tänkt att testa Skyrim, men sen fick jag en pil i knät :(
  Quid skrev senast [type] ..Årets spel #1

 3. Jonas Andreasson 23 december 2011 at 15:52 #

  Spelade 15-20 timmar sen fick jag en pil i knät. Men ett grymt spel. Tycker dock att det är lite “tomt”. Gillar spel med mer content har jag kommit fram till. Värdig etta dock, stämningen är på topp ;)
  Jonas Andreasson skrev senast [type] ..Årets bästa spel 2011

 4. SimplySoya 23 december 2011 at 22:04 #

  Älskar Skyrim!!! Har varit helt såld på TES sedan Morrowind. Kommer ihåg hur osäkert och obra friheten kändes första gången jag klev i land i Seyda Neen – tänker ingen tala om för mig vart jag ska gå? Nu har det blivit en självklarhet och att inte få tillfredsställa sin nyfikenhet kan i vissa andra spel kännas lite begränsande.

  Single player är också en klar fördel för mig, eftersom jag som småbarnsförälder har begränsat med speltid. Det innebär att Bethesda kunnat fokusera helt på single play och jag slipper att känna som spelare att jag missar en massa. Till skillnad från vissa strategispel där striderna består av fyrkanter som flyttas (Iron Hearts III) är ju Skyrim inget jag vill köra med barnen bredvid i soffan…

 5. EmmyZ 24 december 2011 at 20:35 #

  Jerry: Tack själv Jerry :-) Skyrim är ett fantastiskt spel helt klart.

  Quid Jonas: #virtualhighfive

  SimplySoya: Ja det är många som inte gillar den här stora öppenheten. Men jag tycker att det fungerar att ändå försöka hålla sig till mainstoryn. Då kommer man ganska bra fram :-D Sen är det ju skönt med att ändå ha friheten som ett val :-D
  EmmyZ skrev senast [type] ..GOTY 2011: Årets bästa spel

Trackbacks/Pingbacks

 1. Årets bästa spel | Spelvärldspareringar - 23 december 2011

  [...] årets bästa spel: Spelkriget, Midnite Gamer, Sätrapöjk, Aftonstjaerna, Spelkänsla, Megazine, EmmyZ, Spelföräldrarna Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna [...]

 2. Årets Spel 2011 – Årets bästa spel « Spelkänsla - 23 december 2011

  [...] årets bästa spel: Spelkriget, Midnite Gamer, Sätrapöjk, Aftonstjaerna, Spelkänsla, Megazine, EmmyZ, Spelföräldrarna Dela det här:Like this:GillaBli först att gilla denna post. This entry was [...]

 3. Game of the Year 2011 « Slash Double Jump - 23 december 2011

  [...] bästa spel: Spelkriget, Midnite Gamer, Sätrapöjk, Aftonstjaerna,Spelkänsla, Megazine, EmmyZ, Spelföräldrarna, Vill vara gamer, QN2 Spread the word:FacebookTwitterE-postLike this:GillaBli [...]

 4. Goty 2011: Årets bästa spel « Peter Ahonen - 23 december 2011

  [...] årets bästa spel: Spelkriget, Midnite Gamer, Sätrapöjk, Aftonstjaerna, Spelkänsla, Megazine, EmmyZ, Spelföräldrarna, Vill vara gamer, Slash dubble jump, QN2, Mediabloggen, Zejho, Spelmolnet, [...]

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg