GOTY 2011: Årets näst bästa spel

Jag blev nästan förvånad själv när jag satt och tittade på min lista över årets fem bästa spel. Är det verkligen så att Alice Madness Returns platsar på den här listan? Och sedan kom insikten. Ja, i min värld är det så.

Jag ska ärligt säga att resan med Alice är en av de mest minnesvärda från spelåret 2011. Trots att det blir lite mycket hoppande på svampar och trots att jag verkligen inte gillade femte kapitlet i spelet så är det ändå en av de spelupplevelser jag helt klart har uppskattat mest i år.

Det är något i kombinationen mellan de vackra och skruvade omgivningarna, den mörka versionen av den annars ganska glättiga berättelsen, den psykotiska Alice, plattformshoppandet och de innovativa fienderna som gör att jag faller pladask. Jag var skeptisk den första halvtimmen. Sen blev jag såld.

Med på listan:

1.

2. Alice: Madness Returns

3. Dragon Age 2

4. L.A. Noire

5. Battlefield 3

, , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

11 Responses to “GOTY 2011: Årets näst bästa spel”

 1. Mattias 22 december 2011 at 11:05 #

  Tur är väl att min lillasyster önskat sig detta i julklapp. Det betyder jag kan stjäla det vid något tillfälle, annars tror jag inte att jag kommit att plocka upp detta. Trots alla hyllningar. Fast nu får jag chansen ändå!
  Mattias skrev senast [type] ..GOTY 2011: Årets bästa spel, plats 2

 2. Sebastian Åkerberg 22 december 2011 at 11:16 #

  Jag har visserligen bara spelet första kapitlet hittills, men jag gillar det också. Det har en del riktigt förjävliga checkpoints, som kräver att man måste spela om väldigt långa sektioner för att komma tillbaka till en del minibossfighter (jag skulle nog inte ha spelat på Nightmare :P ), men utöver det är det riktigt kul. Jag började spela det lite för sent (nu, i början av veckan) för att det skulle kunna kvala in på min lista, men jag kan definitivt se varför det skulle kunna platsa på någon annans. :)
  Sebastian Åkerberg skrev senast [type] ..Årets 3:e bästa spel

 3. Frances 22 december 2011 at 11:19 #

  Nä blääääh vilken bild! Jag fick skitont i magen när jag landade här i min dagliga bloggoty11 runda. *hahaha*

  Jaha… Då är det väl bara att börja leta i secondhandlådorna om jag hittar ett ex heltenkelt. Spela på PC eller Xbox?
  Frances skrev senast [type] ..Årets 2:a bästa spel

 4. Jerry Olsson (Sätrapôjk) 22 december 2011 at 12:41 #

  Jag trodde faktiskt att du skulle ha detta som etta, eftersom du skrivit så mycket fint om det här spelet.
  Men jag har mina aningar på vilket du satt som etta… ;)

  Bilden är otroligt mörk, läskig men ändå konstnärlig – iallafall i mina konstnärliga ögon ;)
  Jag ser fram emot morgondagens inlägg!
  Jerry Olsson (Sätrapôjk) skrev senast [type] ..GOTY’11: Årets näst bästa spel.

 5. Jocke 22 december 2011 at 23:28 #

  Vilket oväntat med roligt val! Kanske måste köpa det ändå för att testa.
  Jocke skrev senast [type] ..Julklappstävling

 6. EmmyZ 24 december 2011 at 20:41 #

  Mattias: Tycker jag helt klart att du ska göra! Och beroende på hur ung hon är bör du kanske sitta med ;-)

  Sebastian: Haha, Nightmare. Galet. Själv körde jag nog normal :p

  Frances: Äsh, den säger ju tokmycket om hur psykotiskt och obehagligt spelet faktiskt är ibland :-) Själv körde jag på konsol (PS3) så jag kan bara rekommendera Xbox.

  Jerry: Ja det var faktiskt nära att jag satte den som etta. Men Skyrim ger mer i längden. Och jag gillar verkligen stämningen i bilden som säger en hel del om Alice tillstånd.

  Jocke: Ja men det tycker jag faktiskt. Jag vidhåller att det är riktigt bra.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Årets 2:a bästa spel | Spelvärldspareringar - 22 december 2011

  [...] Gamer, Sätrapöjk, Spelkänsla, Slashdoublejump, Vill vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det [...]

 2. Årets Spel 2011 – Årets 2:a bästa spel « Spelkänsla - 22 december 2011

  [...] Gamer, Sätrapöjk, Spelkänsla, Slashdoublejump, Vill vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho, Mediabloggen Dela det här:Like this:GillaBli först att gilla denna post. This entry [...]

 3. Goty 2011: Årets näst bästa spel « Peter Ahonen - 22 december 2011

  [...] Gamer, Sätrapöjk, Spelkänsla, Slashdoublejump, Vill vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho, Mediabloggen Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna [...]

 4. GOTY 2011 – Årets Näst Bästa Spel « Slash Double Jump - 22 december 2011

  [...] vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho, Mediabloggen Spread the word:FacebookTwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla [...]

 5. GOTY’11: Årets näst bästa spel. « Sätrapôjk - 23 december 2011

  [...] vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho,Mediabloggen, Peter Ahonen, Hifi [...]

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg