Blir FFXIII-2 så bra som jag hoppas?

Alltså, jag var ju en av de där människorna som faktiskt tokdiggade Final Fantasy XIII. Kanske för att det var mitt första FF-spel och för att jag är en riktig sucker för snygg grafik. Kanske för att jag inte hade något att jämföra med. För efter att ha spelat igenom nästan hela (sitter ju tokfast på sista bossen) så förstår jag varför många saknar det öppna landskapet.

Men ju mer jag ser på kommande FFXIII-2 desto mer övertygad blir jag om att vi faktiskt kan få en kombination nu. Den snygga grafiken, den öppna spelplanen och ett ännu tajtare stridssystem. För jag föredrar faktiskt systemet i XIII än de mer typiska turbaserade varianterna.

Det enda som egentligen oroar mig lite är de förhandstittar jag läst där det finns tendenser till att den nya öppenheten också gör spelet mer ofokuserat och då finns det nog risk att många tröttnar. Men oro eller ej. Jag tror att FFXIII-2 kan bli hur bra som helst och jag är lita avundsjuk på Japan som får tjuvstarta redan om några dagar.

,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

4 Responses to “Blir FFXIII-2 så bra som jag hoppas?”

 1. Tommy Håkansson 08 december 2011 at 16:34 #

  Av vad jag sett ser striderna alldeles för mycket ut som i XIII. :( Men så är jag ju en sån där som föredrar de lite mer omgångsbaserade striderna också.
  Tommy Håkansson skrev senast [type] ..Årets Portal 2-skämt

 2. Quid 08 december 2011 at 16:46 #

  Både FFXIII och FFXIII-2 verkar grymt intressanta, men då jag har inte någon 360 eller PS3 blir det svårt att spela. Fast det är jag nästan lite glad för nu, då blir det ju mer tid över till SWTOR :)
  Quid skrev senast [type] ..Spelrea på GOG!

 3. Lania 08 december 2011 at 16:50 #

  Jag skrev lite om det här på RPGaiden också, om det kommer bli nåt bra eller inte och postade även en video som visade sig innehålla 37 spoilers. Typ. ;P
  Anyways… jag kan inte säga att jag är övertygad av det jag har sett. Jag spelade ju precis klart FF IX (du har väl klarat det nu?) och det är verkligen nånting i de miljöerna som jag saknar i de senaste delarna av FF. Men utveckling är ju oundvikligt.
  Det är bra att spelet inte är för linjärt, men det får heller inte vara för öppet då det kan vara svårt att hitta den röda tråden i spelet. Det måste finnas en sån som drar och rycker i en, så att man aldrig glömmer vad det är man måste göra.
  Som sagt i min egen post, den som spelar får se…
  Lania skrev senast [type] ..Final Fantasy IX för fjärde gången

 4. EmmyZ 11 december 2011 at 21:53 #

  Tommy: Ja verkar så, fast lite mer intensiva. Jag gillade ju dock striderna där :-)

  Quid: Ja, alla dessa spel. HUR ska jag ha tid? ME3 snart efter nyår också :-D

  Lania: Nuuuuuu har jag klarat det ;P Fick grinda lite inför sista bossen. Och ja, den där känslan i FFIX vill jag se mer av. Blev lite besviken när jag körde igång Crisis Core på PSP för att det var så väldigt futuristiskt och hypat. Men i och för sig är ju inte XIII sådär lastgammalt… äsh. Svårt att säga vad det är som gör spelen bra eller dåliga, men mycket hänger på storyn för min del.

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg