För att spel också är konst – några länktips

Vi har inte speciellt många tavlor på väggarna hemma. Men när jag ramlar över riktigt häftiga kreationer på nätet blir jag sugen att dekorera hela huset med vacker spelkonst.

Det är något visst med att se karaktärer, platser eller föremål från spel i ett helt annat sammanhang. Ett sammanhang där någon gjort en egen tolkning och förmedlat det i en bild. Det kan bli både absurt och vackert. Och när jag ser duktiga kreatörer i mitt Twitterflöde och på bloggarna jag följer, som Sätrapôjk eller Xboxflickan & Nikke, så rycker det i teckningstarmen. Kanske borde jag…

I vilket fall så tänkte jag tipsa om tre sajter som jag själv brukar besöka för att få mig en dos spelkonst. Länka gärna till fler sajter i kommentererna om du har någon egen favorit!

Sugoi

Sugoi är antagligen den konstfokuserade blogg jag följt längst. Den drivs av Linus Josephson som passande nog är grafisk formgivare och själv beskriver han bloggen så här: Sugoi är en blogg som uteslutande fokuserar på spelrelaterad visuell kreativitet. Sedan den trevande starten i februari 2009 har bloggen uppdaterats regelbundet med vackra och intressanta kreationer från världens alla hörn, vare det har rört sig om illustrationer, gatukonst, spelgrafik eller något däremellan. Mycket läsvärd.

Spelbröderna

Som namnet avslöjar drivs den här bloggen av två bröder. Och de är sjukt produktiva. Det är inte ovanligt att fem inlägg dyker upp på en dag och långt ifrån allt handlar om spelkonst. Men däremot lyckas de ändå snappa upp en hel del häftiga kreationer som lyser igenom där i flödet. Så vill du ha mycket content och lite mer än bara konst så bör du kika in här.

 

Spelkonst

Ja, namnet säger väl det mesta här! En blogg helt tillägnad spelkonstens underbara vara. Här är också allting uppdelat i tydliga kategorier, vilket jag gillar. Ordning och reda. Bilder, skulpturer, tatueringar, foton, gatukonst och mycket mer hittar du här. Här har du dessutom möjlighet att själv mejla in egna kreationer om du vill visa upp något du är stolt över. Skönt initiativ!

 

Geek Art

Vi avslutar med en sida som inte bara fokuserar på spelkonst utan nördkonst i största allmänhet. En sida på engelska där du kan hitta konst för det mesta och om det mesta. I princip varje dag bjuds det på ett nytt inlägg på bloggen och föredrar du att se din i din tumblr-feed så går det också bra.

 

, , , , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

3 Responses to “För att spel också är konst – några länktips”

 1. Trazh 13 september 2011 at 21:01 #

  bah, tänkte göra ett inlägg med samma koncept. Hade det på lager.
  Menmen, good minds think alike! :D
  Bra skrivet!
  Trazh skrev senast [type] ..Video: Kakariko Village i Minecraft

 2. Jerry (Sätrapôjk) 14 september 2011 at 17:52 #

  Jag älskar dessa länkar!
  Nu kommer jag titta på beundra deras otroliga konst ofta. <3
  Spelkonst har jag sett förut visserligen, men det är en skön sida.

  Tecknar du också? =)
  Jerry (Sätrapôjk) skrev senast [type] ..Veckans speltriss: Vecka 37 – Ljus.

 3. Henrik Blomgren 15 september 2011 at 7:56 #

  Nice lista. En sida som jag saknar är SQR som hade många bra bildarkiv med massor av underbar spelkonst. Men den sidan slog igen :(

  Måste sätta mig och leta mer spelrelaterad konst. Hittar massor av konst/artwork till animeserier men väldigt få till spel. Trots att det finnas massor av sidor därute som bara väntar på att upptäckas.
  Henrik Blomgren skrev senast [type] ..Jag en Apple användare?

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg