Alla dessa MMO:s

Jag har alltid varit en sucker för MMO:s. Och jag vet egentligen inte vad det är som lockar. För jag lirar helst ensam även när jag kör onlinespel. Jag kör hellre alla mot alla i exempelvis CoD och jag spelar helst bara med mina irl-vänner när jag kör MMO:s.

Ändå sätter suget in varje gång jag hör talas om ett nytt MMO.

Nu är det ju dock så att det rent logiskt inte finns någon tid att spela mer än högst ett MMO. I alla fall inte i min värld. Inte seriöst åtminstone. Och därför halkar jag alltid tillbaka till World of Warcraft där jag vet att mina vänner finns. Jag bara undrar när vi alla kommer att byta bana.

För det finns ju faktiskt en del smarriga MMO:s under utveckling. Guild Wars 2 och Star Wars: Old Republic är väl de som lockar mest just nu. Kan någon av dem få mig att bli otrogen mot World of Warcraft?

Kanske.

Rift ser faktiskt riktigt mumsigt ut. Men är det en WoW-dödare? Vi snackar om det i Gone Gaming.

Ett annat spel som jag också blivit lite sugen på är Rift, ett spel som är i betastadium och verkar vara en hybrid mellan World of Warcraft och kommande Guild Wars 2. Och det låter ju inte helt fel.

Just Rift pratar Ina från NewGamePlus mer om i avsnitt sju av Gone Gaming med mig, Ina och Sanna från Layers.se. Så vill ni veta mer om det, eller om våra tankar kring exempelvis PSP 2 och 3DS, så tycker jag att ni ska surfa in på podcastens hemsida bums.

, , , , , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

4 Responses to “Alla dessa MMO:s”

 1. Tomas 01 februari 2011 at 23:45 #

  Tror rift kommer bli som ett “WoW” dock så är det extremt mycket mer linjebaserat, det är inger springande fram och tillbaka, utan man kommer “frammåt” hela tiden, är det bra eller dåligt?? svårt att säga. Det ända som har kommit och snackas om som kan bli en “wowdödare” känns att guildwars2 är den ända som kan ta den tronen.

  Dock dom tidigare guildwars har aldrig blivit någon massivt mmo men miljontals spelare, dock verkar dom lyssnat grymt mycket på spelarna och GW2 blir nog riktigt riktigt bra! jag sätter mina mynt på GW

 2. Holmberg 02 februari 2011 at 11:00 #

  Känner mig ju mer sugen att prova GW2 då som bjuder på något annat än WoW-efterapande. Nu har jag ju inte testat rift men det lät ju lite som om det mest är lite andra features än wow men ändå wow i grund o botten.

  Men som du säger.. dom flesta spelen faller på att det kanske är 3 av 10 i en “grupp” som vill testa något nytt men sen går man tillbaka till WoW där dom andra 7 kompisarna fortfarande är kvar.

 3. Anton Fridh 02 februari 2011 at 15:49 #

  Det kommer inte bli någon WoW-Dödare på väldigt länge. WoW Revolutionerade hela genren och det kommer ta tid innan en värdig efterföljare dyker upp… Om det någonsin kommer en.

  Old Republic är nästa Warhammer Online. Flopp. Jag vågar satsa hela min nästa lön på det. Så här har det sett ut sen WoW kom ut på marknaden. Spekulationer kring wow-dödare har kommit och gått. Någon som kommer ihåg Age of Conan?

 4. EmmyZ 02 februari 2011 at 21:27 #

  Tomas: Jag tror också på Guild Wars 2. Jag tror inte det dödar wow men det kan nog utmana. Iaf om det håller det de lovat :-D

  Holmberg: Det är ju oftast roligast att spela med sina kompisar och då väljer man att spela där de är. Är man tillsammans tror jag nästan att vilket spel som helst är roligt. Jag får välja det jag tycker är bäst och muta mina vänner helt enkelt :p

  Anton: Mm. Age of Conan gick det ju sådär för. Synd, för spelet hade potential. Lever det ens längre? Nej, nästa wow-dödare är nog Blizzards egna Titan :-)

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg