Gott nytt gamingår 2011!

Jag kan inte annat än beskriva det här som ett helt fantastiskt år, både privat och spelmässigt. Det har nämligen hänt så mycket häftiga och underbara saker att det är svårt att komma ihåg allt. Och jag kommer att ta med mig en massa fina minnen in i 2011.

Men först, en liten återblick:

En ny bekantskap

Min och sambons fina dotter inleder sitt liv på julafton 2009, men det är ju under 2010 vi har lärt känna henne. Och det är helt enkelt en underbar bekantskap.

Tjejframgångar på Dataspelsgalan

Jag ska erkänna att hjärtat bultade och lyckan rusade genom kroppen när bloggkollegan Angelica Norgren från Xboxflickan och Nikke under dataspelsgalan fick ta emot priset för Årets Bästa Blogg. En enorm framgång för tjejer i den svenska gamingvärlden och spelbloggosfären.

Att jag dessutom fick lära känna en massa awsome människor under galan gjorde bara det hela ännu mer underbart!


Ett lyckat aprilskämt

Jag får säga förlåt igen. För det var tydligen en hel del som gick på aprilskämtet jag drog ihop där nyheten var att Xboxflickan, Gamingmama och jag skulle gå ihop och skapa en gemensam blogg. Så var ju inte fallet. Däremot har vi ändå under året kokat ihop lite saker tillsammans, så nästan sant var det ju i alla fall.


En smickrande nominering

Någon (? – jag vill fortfarande veta vem du är!) nominerade mig till gamerbabe-listan på Layers.se. Det var länge sedan jag blev så smickrad!

Blogghäng på Gotland

Under sommaren fick jag möjligheten att träffa inte mindre än två bloggkollegor medan de gästade ön. Först ut var Spelgubben och hans söta dotter och sedan fick jag hembesök av Fredrik från bloggen SpelMalmer, och hans trevliga fru.

Ett oväntat frieri

Mitt i sommaren, mitt i den värsta värmen, mitt i projektet att designa om min blogg så ställde sambon en väldigt oväntad fråga. Jag sa ja, och i juni 2011 gifter vi oss.

Nu får ni möjligheten att se hur hela frieriet gick till, för första gången. Och tro mig, det är Geekstyle på hög nivå. Jag vet att det är svårt att se, men håll koll på muspekaren uppe vid sökfältet.


Grymma gamingtjejer går samman

Ur en av alla debatter om avsaknaden av kvinnor i spelvärlden föddes Sveriges första och enda spelpodcast driven helt av tjejer. Gone Gaming är podcasten som lyfter fram duktiga kvinnor i spelbranschen och jag är oerhört stolt över att få vara en del av den!

Ett inhopp hos Radiogamer

Det var inte första gången jag deltog i en spelpodcast, men det var helt klart det mest intressanta. För under inspelningen hos Radiogamer i Stockholm hade jag nämligen med mig Neela i studion. En upplevelse jag sent kommer att glömma och som jag med största sannolikhet inte kommer att göra om.

Ett utlämnande videoframträdande

I mitt projekt att våga göra bort mig och bjuda mer på mig själv bjöd jag på en video där jag visade upp ett träningsspel. Kan det bli en uppföljare kanske?

En fantastisk spelmässa

Ända sedan jag fick reda på att Gamex skulle anordnas var jag superpepp. Och det var precis lika lyckat och spännande som jag hade hoppats. Roligast var dock att få träffa alla härliga människor som jag lärt känna via Twitter och bloggen. Tack för att ni finns, för att ni kommenterar, för att ni stöttar och för att ni är helt underbara människor! Tack för att jag fått lära känna er!

Och här, en favorit i repris: Ludde från Svampriket och jag i en episk danceoff i Dance Central (där ingen vet vem som vann):Slutet på en epok

Spelradion lade ner. En av Sveriges bästa podcaster gick i graven. Och många med mig saknar dem fortfarande.

Därför var det en enorm ära att, tillsammans med Angelica Norgren, få vara med i den absolut sista inspelningen av Spelradion. Och det live, från Gamex. Ett minne för livet!

Inhopp i media

Året har också fört med sig en del medieinhopp.

- I höstas fick jag äran att vara med i en intervju om kvinnor och spelande, en intervju som förhoppningsvis dyker upp i en av de största dagstidningarna nu under våren.
-  Jag deltog också i en studentundersökning med fokus på bloggande.
- I en jubileumsartikel för The Sims som publicerades i People nr 4 fick jag tillsammans med Susanne Möller från DN och Tim LeTourneau, vise president och manager för Sims-serien uttala oss om The Sims som spelfenomen.
- Jag fick för ett par veckor sedan hembesök av lokalradion och passade på att berätta om mitt spelintresse.


Det tåls att sägas igen. Det har varit ett fantastiskt år. Och nu fortsätter jag och bloggen att blicka framåt med nya projekt, idéer och upptåg! Är det något ni kanske vill se mer av?

Kvar finns i alla fall bara att säga:

, , , , , , , , , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

11 Responses to “Gott nytt gamingår 2011!”

 1. Ercarret 31 december 2010 at 21:15 #

  Bra sammanfattning av året. Med de givna undantagen på det personliga planet så tycker jag att det belyste de största sakerna väl. Även en del saker som man kanske hade glömt. :)

  Gott nytt år!

 2. Elin (Ariez) 31 december 2010 at 21:26 #

  Gott nytt år på dig! Härligt fin sammanfattning av det gångna året, och förhoppningsvis blir ju 2011 minst lika kul :)

 3. Ludde Lundblad 31 december 2010 at 21:32 #

  Du är awesome :)

 4. Henke (spelgubben) 01 januari 2011 at 0:57 #

  Gott nytt år världens bästa Emmy. Ser fram emot att kanske ta en fika nästa sommar igen. Då kanske du har hunnit blivit Fru Emmy :D
  Henke (spelgubben) skrev senast [type] ..Sammanställningen

 5. Peter 01 januari 2011 at 11:37 #

  Du verkar ha haft ett riktigt händelserikt år.
  Skall bli kul att följa det kommande året också.

  Gott nytt år!
  Peter skrev senast [type] ..Gott nytt 2011

 6. Steph 01 januari 2011 at 14:24 #

  Gott nytt år! :) får hoppas att detta år har lika mycket kul (om inte mer) att bjuda på!

 7. EmmyZ 01 januari 2011 at 20:40 #

  @Ercarret: Gott nytt!
  @Elin (Ariez): Ja, minst lika bra måste det bli :-D
  @Ludde Lundblad: Nej du! <3
  @Henke (spelgubben): Absolut! Det är bara hojta så fort du är på ön :-D
  @Peter: Gott nytt på dig!
  @Steph: Tack det samma! Gott nytt! :)

 8. Oskar Källner 01 januari 2011 at 23:10 #

  Det var inte illa. Vilken grym sammanställning av ett grymt år! :-) More power to ya! och ett Gott Nytt 2011! :-D
  Oskar Källner skrev senast [type] ..Författarskap- Premiär för mig på debutantbloggen

 9. lucille 21 januari 2011 at 15:28 #

  pang pang pang du är död.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Blir pepp av som sammanfattat sitt år i bloggen. Kanske borde jag göra samma sak med mitt år? Hänt mycket! -- Topsy.com - 31 december 2010

  [...] This post was mentioned on Twitter by Angelica Norgren. Angelica Norgren said: Blir pepp av @EmmyZ som sammanfattat sitt år i bloggen. http://bit.ly/gL0tMC Kanske borde jag göra samma sak med mitt år? Hänt mycket! [...]

 2. Ett år som gått « Spelvärldspareringar - 01 januari 2011

  [...] att summera vad som varit. Jag hade egentligen inte tänkt skriva någonting, men så läste jag EmmyZ:s inlägg om saken så började jag fundera. Det summerade året väldigt väl, både generellt och (antar jag) rent [...]

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg