Använd alltid skydd!

I all välmening vill jag ge er ett litet tips. Använd alltid skydd! Annars vet man aldrig vad som kan hända. Fråga mig. Jag vet. Jag slarvade en gång och det fick väldigt oväntade och jobbiga konsekvenser.

Det var för några år sedan det skedde och händelsen tog mig helt på sängen. Jag kan fortfarande känna frustrationen. Och jag var långt ifrån ensam. Utan att folk fattade hur det gick till hade ett virus börjat sprida sig lavinartat och mängder med människor blev drabbade.

Jag trodde faktiskt inte att det skulle kunna hända mig. Sånt händer bara andra. Men jag hade fel. För en dag när jag bara skulle uträtta mina dagliga rutiner upptäckte jag att även jag blivit drabbad. Mitt konto i World of Warcraft hade blivit hackat.

Mani

Manioraith kände sig mer än barskrapad när hon blivit hackad.

Det kanske låter löjligt. Men jag tror aldrig jag har varit så förbannad i hela mitt liv som när jag loggade in i spelet och upptäckte att min karaktär var barskrapad. Allt var borta. Förutom lite lumpna kläder som hackaren slängt på min karaktär. Och det värsta var väl egentligen inte att någon sålt allt jag kämpat för under ett års tid. Det kändes som om någon hade varit inne och tafsat på min dator, kollat mina privata filer och foton. Läst mina hemligheter. Ruskigt obehagligt.

I takt med att onlinespelandet ökar så ökar också de kriminella intressena. Det här och mer beskriver Christian Rudolf  i en artikel på Mjukvara.se där han också tipsar om olika program som är anpassade för just gamers. Så kila in där om du känner dig orolig.

Jag kan för övrigt meddela att jag efter en månads utredning från Blizzards sida fick tillbaka alla prylar som stulits av min karaktär. Men då hade vi redan bytt server och gått över till Horde. Så min fina prälle Manioraith slutade sina dagar som ensam och övergiven.

, , , , , ,

About EmmyZ

"I used to blog twice every day, but then I took an Arrow in the Knee" Spelar just nu: Guild Wars 2 (PC), LBP (Vita) Crisis Core (PSP).

6 Responses to “Använd alltid skydd!”

 1. Micke 28 mars 2010 at 21:56 #

  Jag kan tipsa om att Blizzards Authenticator finns som gratis app för ett flertal mobiltelefoner. Finns ingen anledning att låta bli.

 2. Jocke 29 mars 2010 at 18:58 #

  Hade dom verkligen varit inne i datorn då eller var det någon som listat ut ditt lösenord bara? Jag har varit med om lösenordsstöld en gång förut och det är drygt som saatan. Sökte på google på mitt nick och där låg login infon på nån hacker sida.

 3. EmmyZ 29 mars 2010 at 19:47 #

  Micke: Vad gör den?

  Jocke: Enligt Blizzards utredning hade jag fått in en keylogger på datorn. Så de var inne. Men med största sannolikhet bara i spelet.

 4. Lunandrez 31 mars 2010 at 12:04 #

  Blev också hackad, för bara någon månad sedan. Då hade jag inte spelat aktivt på över ett år, utan bara loggat in någongång då och då (när man fått free gametime p.g.a. något event eller så), men min karaktär användes tydligen för att farma guld. Allt mitt slit för att levla upp Leatherworking helt åt skogen, när snubben ersatte det med Mining (visserligen maxat).

  Men jobbigast var ju att veta att någon sprang runt som mig, med mitt nick, sådant är jobbigt. Men fick tillbaka det efter att ha pratat med Blizzard och bevisat att det var mitt konto, och då fick jag tillbaka allt han sålde/förstört o.s.v., så jag slapp bli besviken över att massa gamla saker som jag sparat bara för nostalgi etc. var försvunna.

  Tror dessutom jag blev dubbelt så rik efter att ha sålt av allt snubben hade samlat i mining/skinning-väg, utöver att man fick tillbaka pengarna som han skickat bort från min karaktär, så i slutändan “tjänade” jag nästan på att bli hackad, om man ska se det så, med tanke på att jag ändå inte spelar spelet nu. Men har skaffat en Authenticator för att skydda accountet oavsett, kan ju hända att man återvänder någongång och då vill jag lugnt kunna göra det med mitt egna konto. ^_^

 5. EmmyZ 31 mars 2010 at 20:20 #

  Lunandrez: Oj. Vad paff jag skulle bli om jag upptäckte att min gubbe användes för att farma guld :p Skönt att du fick tillbaka stuffsen iaf. Ligger ju en del slit bakom även om man inte använder det just nu :p

 6. Krilledood 01 april 2010 at 8:08 #

  Haha, underbar text!
  .-= Krilledoods last blog ..God of War 3 =-.

Kommentera

Länka till ditt senaste inlägg